DayZ bytter spillmotor

Du har sikkert tenkt tanken, og nå er det faktum: Bohemia vraker arma 2 motoren i DayZ SA til fordel for den nye «infusion». Det er Dean Hall selv som […]

Du har sikkert tenkt tanken, og nå er det faktum: Bohemia vraker arma 2 motoren i DayZ SA til fordel for den nye «infusion». Det er Dean Hall selv som sier dette på årets E3 messe.

Fordelen med Infusion er at de nå kan jobbe med DirectX 10 og 11, noe som vil gi spillet bla. dynamisk lys. Det vil da bli slutt på skyggeproblemene og at lommelyktene lyser igjennom veggene.
Dean Hall svarte i ett intervju igår: «Dette er ting vi ikke har kunnet gjøre noe med i arma2 motoren, så å bytte spillmotor vil gi oss flere muligheter enn det vi har drevet med fram til nå, og med tanke på hvor stor suksess Early Access slippet ble, er vi nødt til å tenke på framtiden.»

Han nevner også at de nå er 160 stk i arbeid, og hele gjengen hadde teambuilding forrige helg, da mange av disse er nyansatt og ferdig opplært. Om en fylletur hjelper oss som venter på spillet vil vise seg snart; Oppdateringer skal visstnok nå komme på løpende bånd ifølge den avtroppende sjefen selv. Noe av det viktigste er at AI pathfinding er rett rundt hjørnet, som vil forbedre hvordan zombier flytter seg, og selv finner løsninger på å komme seg fra a til b uten å møte veggen, bokstavelig talt.

Spekulasjonene om hvorfor de bytter til infusion, som egentlig er en modifisert og omdøpt motor, kan være på grunn av hacker innbruddet de hadde for noen måneder siden, da kildekoder til spillet ble stjålet.
Diskusjonen om dette er en ny motor eller bare en fusjon av motorer bohemia har kjøpt opp , og den nå snart 8 år gamle arma2 motoren gløder på forumet reddit.com. I skrivende stund har den ene diskusjonen nå fått siden til å krasje.