eSport: Starcraft 2

StarCraft 2 er et strategispill. Det består av 3 forskjellige raser; Terran, Protoss og Zerg. Nettspillerdelen av SC2 er rankingbasert, det vil si at det er ligaer for alle spillere […]

StarCraft 2 er et strategispill. Det består av 3 forskjellige raser; Terran, Protoss og Zerg. Nettspillerdelen av SC2 er rankingbasert, det vil si at det er ligaer for alle spillere på alle nivå.

Ligaene:

  • Bronze
  • Silver
  • Gold
  • Platinum
  • Diamond
  • Master
  • Grand Master

Den høyeste ligaen i SC2 er grand master, det er kun 250 brukere på hver server som kan være grand master.

StarCraft 2 er et av verdens største spill når det kommer til eSport, ved siden av League og Legends og Counter-Strike. Turneringene er store, og nivået skyhøyt.

To norske spillere med i WCS

Blizzard står også i år for den største StarCraft 2 turneringen i verden. Turneringen blir kalt WCS, StarCaft 2 World Championship Series og består av 1v1 matchups. De 250 som er i grand master ligaen vil automatisk bli invitert til kvalifikasjonskampene i WCS. Fra Norge er det to deltagere med i denne turneringen, Snute og TargA. Begge de to norske spillerne spiller rasen Zerg.

Snute er den største stjernen av de to norske spillerne. Han deltar for øyeblikket i WCS America og andre store turneringer.

wcs

Fullsatt sal.

Norsk StarCraft 2 turnering

I Norge er ikke eSport veldig utbredt. Men den siste tiden har eSporten i norge fått ett spark i baken. StarCraft 2 turneringen «Steelseries Starcraft League» er en landsdekkende turnering som foregår ved at spillerne møter hverandre ved å lage et privat online match. Det er også observatører som sender kampen live via Twitch med kommentering.

Streaming løfter turneringene

Streamingtjenesten Twitch har gjort at eSporten har blitt mye mer interresang. De fleste turneringer, uansett spill, blir streamet via Twitch. Dette gjør at det er enklere, og mye mer morrosomt å følge med på de store turneringene. Med live kommentering, musikk og intervjuer, skaper dette ett show det er morrosomt å følge med på. Og det beste av alt, det er helt gratis.